Regulament Semimaraton Ploiești 2019

Ce este Semimaraton Ploiești?

Semimaraton Ploiești reprezintă un eveniment sportiv filantropic, primul de acest gen creat pe plan local. Această super cursă a faptelor bune îşi doreşte să strângă laolaltă persoane pentru care alergatul este un stil de viaţă, familii cu copii care percep alergatul ca pe un timp petrecut cu folos împreună, oameni inimoşi care vor să se implice activ în susţinerea unei cauze, ONG-uri şi grupuri de iniţiativă care au nevoie reală de ajutor şi sustinere financiară, companii, corporaţii şi antreprenori care vor să se implice în procesul de fundraising.

Te aşteptăm alături de noi, fie că eşti un ONG care doreşte să-şi promoveze cauza, fie că eşti un alergător – susţinător – donator (profesionist sau amator), fie doar un simplu susţinător – donator care empatizează cu una (sau mai multe) dintre cauzele înscrise.

Prima ediție a semimaratonului Ploiești va avea loc  va avea loc în 9 iunie 2019.

Fundația Comunitară Prahova asigură buna organizare a concursului de alergare și pune la dispoziția participanților platforma pentru campaniile de strângere de fonduri. Fondurile sunt colectate transparent pe parcursul campaniei și sunt oferite prin contracte de finanțare nerambursabilă organizațiilor participante. FCPH va semna câte un contract de parteneriat cu fiecare organizație sau grup de inițiativă care propune o cauză pentru care se va pedala în cadrul evenimentului. FCPH asigură monitorizarea și raportarea rezultatelor implementării proiectelor.

Cursele organizate în cadrul Semimaraton Ploiești sunt următoarele:

 • Semimaraton – 21 km
 • Semimaraton Stafeta (in 2 sau 4 alergători) – 21 km
 • Cros – 3 km
 • Cursa familiei – 1 km

ÎNSCRIERE ȘI PLATĂ

Înscrierea alergătorilor se face prin completarea formularului online de pe semimaratonploiesti.ro la secțiunea ALERGĂTORI, cu alegerea cursei dorite și a proiectului susținut.

Data limită pentru înscrierea alergătorilor și plată este 31 mai 2019 ora 14.00.

Alergătorii vor fi validaţi de către Fundaţia Comunitară Prahova. Ulterior achitării promisiunii de plată, vor deveni vizibili pe platforma semimaratonploiesti.ro .

Susţinătorii vor putea să completeze un angajament de plată, sau vor putea dona direct în contul fundaţiei, utilizând butonul „Donează” de pe platforma online. Donaţiile vor putea fi efectuate şi în timpul evenimentului, în baza unei chitanţe.

Plăţile vor fi realizate prin următoarele modalităţi:

 • Plată online – platforma semimaraonploiesti.ro
 • Prin bancă. Date bancare Fundaţia Comunitară Prahova, IBAN RO61 RNCB 0205 1348 8900 0001, BCR, cu menţiunea pe OP „Contribuţie Semimaraton, cursa____________ pentru proiectul______”
 • Plată în numerar doar în cadrul evenimentului sau la sediul FCPH, fiind emisă chitanţă. (strada Maramures, nr 12, Ploiesti, de luni pana vineri intre 9.00 – 16.00)
 • La solicitarea susţinătorilor persoane juridice vom putea încheia un contract de sponsorizare.

Fundaţia Comunitară Prahova va centraliza angajamentele de plată şi va trimite echipelor de proiect informări periodice privind sumele achitate.

După eveniment, Fundaţia Comunitară Prahova va furniza o situaţie actualizată a sumelor achitate.

Prin înscrierea în concurs (prin completarea formularului online) şi efectuarea plății taxei de participare conform calendarului de plată de mai jos, concurenţii acceptă şi îşi asumă integral prezentul regulament.

Taxa de participare este:

 • Semimaraton Ploiesti – 75 lei
 • Semimaraton stafetă – 75 lei
 • Cros – 50 lei
 • Cursa Familiei – 30 lei

Kitul participantului include: 

 • număr personalizat
 • cip cronometrare (doar pentru cursa de Semimaraton stafetă și individual)
 • punct de hidratare start/finish și pe traseu
 • diplomă
 • medalie
 • cadouri de la sponsori/ organizator

Contra cost se pot achiziționa tricouri oficiale de bumbac pentru adulți și copii (15 lei bucata), dar și voucher mancare (10 lei/porția). 

Mancarea este asigurată doar prin plata efectuată anterior evenimentului, iar fiecare alergător va avea la alegere din 2 meniuri.

Organizatorul va reţine 75% din taxa de înscriere a alergătorilor (restul de 25% sunt donați cauzei alese) și între 7 și 10% din fondurile de susținere atrase de fiecare proiect în cadrul evenimentului, pentru acoperirea unei părţi din costurile de organizare a evenimentului.

Dupa achitarea taxei de participare se va trimite confirmarea plăţii la adresa: inscrieri@semimaratonploiesti.ro

Se poate înscrie în competiţie orice persoană care a împlinit 18 ani. Pot participa şi persoane care nu au împlinit 18 ani, cu acordul scris al unuia dintre părinţi sau a tutorelui legal. Întreaga responsabilitate legată de participarea minorului la competiţie revine adultului semnatar.

NOTĂ: În caz de neprezentare la start, descalificare, abandon, retragere din concurs din orice motiv, taxa de participare nu se returnează, iar locurile nu sunt transmisibile.

Anulări:

Daca evenimentul este anulat din motive de forţă majoră, participanţii nu vor beneficia de rambursarea taxei de înscriere şi nici de compensaţii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli ocazionate de călătorie şi cazare.

Vârsta va fi definită în funcţie de anii împliniţi la data concursului. Pentru cei născuţi în ziua competiţiei, se consideră vârsta împlinită pe această dată.

Doar minorii (peste 16 ani) legitimați la cluburi sportive pot participa la traseul de 21 km. Aceștia vor trebui să facă dovadă legitimării la ridicarea kit-ului.

ATENȚIE: Timpi limită!

Pentru toate cursele vor exista timpi limită care vor fi anunțați cu cel puțin 2 săptămâni înainte de începerea competiției pe site-ul Semimaratonploiesti.ro.

Traseele vor fi marcate cu benzi de demarcaţie şi alte elemente de semnalistică vizuală. În punctele cheie vor exista reprezentanţi ai organizatorilor care vor oferi ghidaj asupra direcţiei din anumite zone.

Nerespectarea traseului stabilit duce la eliminarea concurentului din concurs. Această regulă implică trecerea prin toate punctele intermediare de control.

Traseul trebuie parcurs integral în vederea includerii în clasamentul final.

Concurenţii nu pot apela la suport pentru deplasarea pe parcursul traseului (moto, ATV, etc).

Organizatorii sunt exoneraţi de răspundere dacă în timpul cursei publicul deteriorează marcajele de ghidare.

Fiecare participant care ia parte la Semimaraton Ploiesti este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă.

REGULAMENT SPORTIV

Fiecare participant la Semimaraton Ploiești trebuie să ia la cunoştinţă, să accepte şi să respecte următorul regulament. Nerespectarea sa poate atrage după sine imposibilitatea înscrierii în concurs sau eliminarea din competiţie, în timpul concursului sau ulterior acestuia.

Ridicare pachet – kit de participare

Pachetele de concurs (kit-urile de participare) se ridică pe baza unui act de identitate, din locaţiile şi la orele afişate conform programului.

7 iunie – între 12.00 – 17.00

8 iunie – 10.00 – 16.00

9 iunie – 7.00 – 8.00 (doar pentru persoanele din afara Ploieștiului)

Declaraţia pe propria răspundere trebuie descărcată înainte, printată, completată de fiecare participant şi înmânată Organizatorilor la ridicarea kitului de participare  – declarație pe propia răspundere adult

Participanţii minori trebuie să vină la ridicarea pachetului însoţiţi de către un părinte sau tutore legal, împreună cu Acord părinţi/tutore legal pentru minori – acord părinte

Cronometraj

Se cronometrează doar cursele de 21 km. Dacă doi concurenţi ajung în același timp la Finish, unul va primi premiul pentru locul x iar celălalt pentru locul x+1.

Cros-ul și cursa familiei nu sunt cronometrate.

Echipament

Numărul  de concurs trebuie să fie vizibil pe toată durata cursei şi nu va fi înlăturat decât după trecerea liniei de sosire (sau în caz de abandon).

Pot fi utile: ochelari de soare, mănuşi, cremă protecţie solară. De asemenea, îmbrăcăminte adecvată condiţiilor meteo.

Vă recomandăm  familiarizarea cu traseul. (Parcul Municipal Vest)

Alimentare

Participanţii vor avea la dispoziţie puncte de hidratare şi alimentare pe traseu.

Se recomandă atenţie asupra hidratării, în special în condiţii de soare.

Condiţii ce atrag descalificarea:

 • Scurtarea traseului.
 • Comportamentul lipsit de fair-play faţă de concurenţi sau organizatori.
 • Folosirea ajutoarelor din afară concursului (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor etc).
 • Modificarea/schimbarea numărului de concurs.
 • !!! Distrugerea mediului înconjurător şi abandonarea ambalajelor sau altor deşeuri pe traseu. Acestea pot fi lăsate doar în punctele de alimentare.
 • Circulaţia în sens invers pe traseu.
 • Descalificările se pot face şi după concurs în urma vizualizării pozelor, filmelor, sau a sesizării fondate a altor concurenţi.
 • Taxa de participare nu se va rambursa în cazul descalificării.

Oprirea / Retragerea din cursă

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

 • s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
 • în cazuri excepţionale;
 • în cazul în care observă că participantul nu respectă una dintre regulile prezentului concurs, sau cele ale bunului simţ şi fair-play-ului.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv trebuie să informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, în cazuri excepţionale pe numărul de telefon de urgenţă sau la sosire. Neanunţarea retragerii din cursă va cauza o operaţiune de căutare şi salvare (echipe de salvare), pe posibila cheltuială a participantului implicat dacă acesta nu are nevoie de serviciile respective.

Responsabilitate

Participanţii îşi asumă întreaga responsabilitate asupra capacităţii de participare, din punct de vedere fizic / medical. Recomandăm efectuarea unor controale medicale de specialitate înaintea participării la evenimente fizice de anduranţă, care presupun un nivel crescut de efort.

Organizatorii sau partenerii evenimentului nu pot fi făcuţi răspunzători de nicio daună rezultată în urmă participării voluntare la concurs – probleme fizice/medicale, răniri sau orice vătămare corporală, invaliditate sau deces.

Organizatorii pun la dispoziţie salvare auto dedicată evenimentului.

Întregul eveniment se desfăşoară cu respect faţă de mediul înconjurător. Prin urmare, concurenţii vor manifesta un comportament civic în ceea ce priveşte menţinerea curăţeniei în Parcul Municipal Vest şi a protejării mediului natural. Nu se acceptă aruncarea gunoaielor de orice natură în alte spaţii decât punctele de alimentare.

Concurenţii vor manifesta un comportament civilizat, fair-play, faţă de ceilalţi participanţi în cursă.

Nerespectarea normelor de conduită poate duce la eliminarea concurenţilor din concurs, la decizia organizatorilor.

Clasament

Clasamentul final va fi stabilit în funcţie de timpul fiecărui concurent. Va exista un clasament general – open – pentru masculin, respectiv pentru feminin, pentru cursa de semimaraton individual și stafeta. Toți concurentii care termina aceste curse vor fi medaliați ca Finisheri.

Cros-ul și cursa familiei sunt necompetiționale! Toți participanții la aceste curse vor fi medaliați ca Finisheri.

Contestații

Eventualele reclamații legate de clasament sau de participarea la eveniment se pot face în scris și depuse la biroul INFO al FCPH din Parcul Municipal Vest doar în ziua competiției, înainte de premiere. După expirarea acestui termen, Organizatorul nu va mai lua în considerare nicio reclamație.

Contestațiile vor putea fi făcute de persoanele care s-au înscris la eveniment și au achitat taxa de participare, dacă o astfel de obligație există. Pentru minori, contestația va putea fi făcuta doar de către unul dintre părinți, ocrotitori legali sau profesorul care îi însoțește. Persoanele cărora li s-a refuzat participarea la eveniment sau au fost descalificate pot face contestație numai cu privire la acest aspect.

Contestația va conține numele, adresa, numărul de concurs al persoanei care face contestația, adresa acesteia de email și, pe scurt, faptele pe care le contestă, motivele pentru care le contestă și probele pe care își sprijină contestația. În măsura în care, pe parcursul analizării contestației, Organizatorul va avea nevoie de elemente suplimentare, va solicita aceste elemente contestatorului sau oricărei alte persoane. Organizatorul va putea verifica orice elemente și probe pe care le consideră necesare pe parcursul analizei contestației. Decizia luată de organizator este finală și se comunică contestatorului la adresa de email indicată în contestație.

Dreptul la imagine

Evenimentul Semimaraton Ploiești poate fi înregistrat în scopuri de comunicare publică/informare, în orice modalitate (în special prin fotografii, înregistrări video etc.), în orice mediu existent sau viitor, pentru comunicare internațională, în orice scop, inclusiv în scop de publicitate și comercial. Prin urmare, fiecare participant acordă în mod explicit Organizatorului – Fundația Comunitară Prahova, persoanelor împuternicite de către acesta și beneficiarilor permisiunea de a înregistra și de a reproduce, pe orice tip de suport, în orice format, respectiv de a reproduce și reprezenta, fără nicio remunerație, de nicio natură, numele, vocea, imaginea, și informații referitoare la activitatea sportivă desfășurată în contextul Evenimentului Semimaraton Ploiesti , pe o durată care nu poate depăși 10 de ani de la data evenimentului.

Participantul autorizează în mod expres Organizatorul să cedeze partenerilor la Eveniment Semimaraton Ploiesti sub-licențe pentru folosirea imaginii în scopuri comerciale și publicitare. Fiecare participant acordă permisiunea lui deplină și irevocabilă Organizatorului, beneficiarilor (în special partenerilor săi comerciali), în scopul efectuării de campanii de publicitate, promovare sau pentru vânzare:

 • de a face orice modificări, adăugări sau suprimări pe care le consideră necesare pentru a se utiliza imaginea sa, în condițiile definite mai jos
 • de a include sau combina imaginea lui sau a ei cu orice semnături, expresii, sloganuri, legende, mărci, semne distinctive, informații legale, efecte vizuale și, în general, în orice utilizare în materialele de comunicare în care acestea sunt utilizate.

Pentru minori, acest consimțământ este dat sub condiția ca drepturile și interesele lor să nu fie lezate de către părinții acestora, de către ocrotitorii legali (părinte, tutore etc.) care efectuează înscrierea în numele lor. Participantul garantează că imaginea sa nu face obiectul unui contract de exclusivitate. Organizatorului, beneficiarilor săi și persoanelor împuternicite le este interzisă în mod expres folosirea numelui unui participant, a vocii sau imaginii în orice format cu caracter pornografic, rasist sau xenofob și, mai mult, în general este interzisă orice utilizare care aduce atingere demnității participantului.

Participanții sunt informați și acceptă necondiționat ca imaginea lor, înregistrata de către reprezentanții oficiali ai Organizatorului, poate fi accesibilă pe site-ul Evenimentului și pe platforma de socializare Facebook. În ceea ce privește site-ul Evenimentului și platforma de socializare Facebook, participanții înțeleg și sunt de acord că orice utilizator de Internet îi poate identifica după nume, prenume și/sau numărul de cursă.

Datele personale

Datele personale colectate

Fundația Comunitară Prahova (Organizatorul/FCPH), în calitate de Operator, prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal: numele și prenumele, sexul, data nașterii, naționalitatea, numărul de telefon mobil, țara și orașul de domiciliu, e-mail, cel mai bun timp personal, numele echipei (dacă este cazul), coordonate bancare, imaginea foto/video, mărimea tricoului.

Scopul și modalitatea de prelucrare a datelor

Datele sunt colectate de către FCPH când vă înregistrați la Semimaraton Ploiesti (Eveniment), prin intermediul platformei de înscrieri. Datele personale furnizate de către fiecare participant prin intermediul formularului de înregistrare vor fi păstrate în format electronic. Furnizarea datelor cu caracter personal este obligatorie în vederea înregistrării participanților la eveniment și organizarea corespunzătoare a acestora și sunt necesare în vederea procesării taxelor de participare la curse. Rezultatele personale la curse vor fi de asemenea înregistrate, păstrate, prelucrate și publicate în vederea creării clasamentului, creării unei arhive și tipăririi personalizate a rezultatelor pe diplome.

Refuzul de a furniza datele

Datele solicitate sunt esențiale pentru organizarea evenimentului. Prin urmare, în cazul refuzului persoanei vizate de a furniza aceste date, Operatorul va refuza înregistrarea în cursă. Prin înregistrare, participantul consimte la înregistrarea, prelucrarea, utilizarea datelor personale în scopurile descrise la acest paragraf.

Dezvăluirea datelor personale

FCPH nu dezvăluie datele dumneavoastră personale niciunei terțe părți, cu excepția situației când există o obligație legală în acest sens, la cererea autorităților îndreptățite (de exemplu, echipe de prim ajutor, Poliție, Agenția Națională Anti-Doping etc.) sau când apreciem că este necesar în vederea investigării, prevenirii sau pentru a acționa împotriva unor situații potențial ilegale, în caz de suspiciuni de fraudă sau situații de urgență care implică punerea în pericol a integrității fizice sau a securității oricărei persoane.

Securitatea datelor personale

FCPH a implementat măsuri tehnice și organizatorice rezonabile pentru a asigura datele dumneavoastră personale împotriva pierderii accidentale, a accesului, folosirii, distrugerii sau dezvăluirilor neautorizate.

Drepturile dumneavoastră

Aveți următoarele drepturi în conformitate cu prezentul Regulament și conform Regulamentului General privind Protecția Datelor (GDPR):

– Dreptul de a fi informat despre modalitatea de prelucrare a datelor;

– Dreptul de a accesa datele personale pe care le deținem despre dumneavoastră;

– Dreptul de a rectifica datele pe care le deținem, în cazul în care acestea sunt incorecte sau incomplete;

– Dreptul de a fi uitat, adică dreptul de ne solicita ștergerea datelor personale deținute;

– Dreptul de a restricționa prelucrarea datelor personale;

– Dreptul la portabilitatea datelor, adică de a fi transferate către o altă organizație;

– Dreptul de a obiecta ca datele dumneavoastră personale să fie folosite în anumite scopuri.

În cazul în care doriți să reclamați modalitatea de gestionare a datelor dumneavoastră, vă rugăm să contactați FCPH la adresa de email inscrieri@semimaratonploiesti.ro sau în scris la adresa: Strada Maramureș, nr 12, P51, județul Prahova, România. Vom analiza sesizarea dumneavoastră și vom colabora pentru rezolvarea problemei. Este posibil să vă solicităm dovezi ale identității.

Actualizarea datelor

Puteți revizui, corecta, actualiza sau șterge datele personale printr-o solicitare în acest sens, la datele de contact de mai sus.

Dacă în continuare considerați că datele dumneavoastră nu sunt gestionate corect conform legii, puteți contacta Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, unde puteți depune o plângere.

Forţa majoră

În caz de forţă majoră, organizatorii pot lua decizia unor modificări de traseu sau program. La limită, se poare decide inclusiv anularea cursei, în situaţii excepţionale. Prin forţa majoră se înţelege orice eveniment care ar putea avea influenţă semnificativă asupra bunei desfăşurări a competiţiei, cum ar fi: inundaţii majore, furtuni, dezastre naturale sau evenimente social politice majore. În aceste situaţii, taxa de participare nu va fi returnată.

Organizatorii pot efectua modificări ale programului, traseului sau ale altor detalii ale concursului, în funcţie de situaţii diverse ce pot apărea pe parcursul derulării proiectului (ex: condiţii meteo nefavorabile, includerea unor noi elemente în program, etc.). Aceste modificari vor fi anunţate participanţilor şi celor interesaţi prin intermediul site-ului şi la faţa locului.

Prin înscrierea la Semimaraton Ploiești, participanții acceptă automat acest regulament.