Nume aplicant: Fundația Comunitară Prahova 

Perioada de implementare: septembrie 2019 – iunie 2020

Descriere: Fundația Comunitară Prahova este un motor al schimbărilor pozitive în comunitatea prahoveană, stimulând participarea şi cooperarea locală. Atragem fonduri din donaţii de la persoanele fizice şi firmele şi distribuim fondurile atrase către cauze filantropice din Prahova. Iniţiem legătură vitală între donatori, nevoi şi soluţii, conectează oamenii cu cauzele şi sprijină un impact crescut al donaţilor în comunitate.

FCPH  utilizează mecanisme diverse pentru a mobiliza resurse din comunitate, oferind oportunitatea sponsorilor şi donatorilor de a direcţiona resursele proprii către acele zone şi domenii care sunt de interes pentru aceştia şi pentru comunitate.

Pe baza acestor resurse, finanţăm iniţiative locale propuse de organizaţii nonprofit, lideri comunitari, persoane talentate.

Fondul de Burse își propune să susțină 20 de copii prahoveni care au rezultate excepționale, un talent sau potențial de succes într-un anumit domeniu, dar care provin din familii cu potențial financiar redus. Bursa ar fi una lunară în cuantum de 100 lei timp de 10 luni.

Target – 20.000 lei0

Nume aplicant: Club Sportiv Aurora Băicoi

Perioada de implementare: iulie 2019 – iunie 2020

Descriere: Aurora este singurul  club de rugby înființat în anul 2012 și suntem dedicați în egală măsură unei agende sportive, cât și uneia sociale.

Ne dorim ca un copil care devine membru Aurora să se dezvolte sănătos, să devină mai încrezător în propriile forțe, să simtă că are o echipă alături de el, să cunoască lumea mai departe de granițele localității în care locuiește sau de limitele propriei rețele sociale.

Practic, încercăm să sprijinim eforturile familiei și ale serviciilor publice ale statului român (educație, asistență socială) de a forma un viitor adult responsabil, capabil să furnizeze valoare adăugată pe piața muncii, și care să se simtă membru al societății cu drepturi depline.

La Centrul Comunitar Aurora Băicoi organizăm pentru peste 100 de copii din medii defavorizate activități educaționale , non formale, masă caldă la antrenamente și competiții și un spațiu sigur pentru dezvoltare. Organizăm lunar activități  pentru părinți și profesori, activități ce contribuie la crearea unei bune relații în comunitățile unde activăm.

Nume aplicant: Cătălina Bratu 

Perioada de implementare: iulie 2019 – decembrie 2019

Descriere: Eu sunt Cătălina și ceea ce mi-am propus este sa ajut un adolescent de la orfelinat sa “devina” (macar sa ajunga cat mai aproape de asta) dansator de street dance. L-am ales pentru ca mi s-a parut o provocare foarte mare, din moment ce personal nu prea “cred” in succes prin munca in industria artistica. Dar ideea proiectului nu este sa obtin un rezultat concret, ci mai degraba procesul de a incerca. Pentru ca am avut si eu vise, cum probabil cu toții avem, la care am renuntat pentru ca erau copilaroase sau pareau imposibile (iar dansul este un exemplu perfect). La obiectivele proprii, oamenii in general renunta usor daca nu iese ceva bine, dar mie imi este mult mai greu sa renunt cand este vorba de altcineva, decat sa o fac planurilor mele (pe care sunt obisnuita sa le aman). Cred ca de multe ori, desi avem vise care sunt relativ usor de obtinut, amanam la nesfarsit sa facem primul pas concret.

De aceea, faptul ca m-am implicat ma “forteaza” sa lupt pentru visul altcuiva pentru ca mi-am asumat o responsabilitate psihica fata de acea persoană.

Am nevoie de ajutorul tău pentru a trimite un adolescent într-o tabără timp de o săptămână, a îi oferi câteva cursuri de street dance și materiale suport pentru cursuri.

Target – 4000 lei0

Nume aplicant: GI PIFF

Perioada de implementare: iulie 2019 – decembrie 2019

Descriere: Festivalul Internațional de Film Ploiești este singurul festival din România dedicat scurtmetrajelor de gen (FANTASY, THRILLER, HORROR și SCIENCE-FICTION).

A 8-a ediție va avea loc în perioada 8-11 Noiembrie 2019 la Filarmonica “Paul Constantinescu”.

Festivalul aduce în fiecare an cele mai noi și captivante scurtmetraje din întreaga lume și este unul dintre cele mai importante evenimente internaționale ale Ploieștiului, care devine pentru câteva zile un hub cultural, datorită programului divers, original și consistent.

PIFF oferă consumatorului de cinema în sistem multiplex o alternativă pentru poveștile previzibile, de la Hollywood. Lipsa unui sistem de distribuție alternativ lasă acest lucru în seama festivalurilor, iar noi ne bucurăm că putem arăta filme inedite ce combină divertismentul cu valoarea artistică.

Target – 6.000 lei0

Nume aplicant: GI Ploieștii

Perioada de implementare: iulie 2019 – iunie 2020

Descriere: Platforma Ploieștii.ro este un grup de inițiativă culturală, ce a pornit de la nevoia de a aduce orașul și evenimentele lui mai aproape de locuitoriii acestuia.

Prin proiectul Poveștile orașului, ne dorim să aducem locuitorii orașului mai aproape de poveștile lui, într-un format elegant, sub forma unor cărți de colorat ce vor conține schițe de colorat cu 5 povești ale orașului, 5 schițe despre oameni care au contribuit la faima locului si 5 locuri importante demne de povestit.

Ploieștiul nu este despre locuri ci despre oameni. Ne dorim ca prin acest proiect să aducem mai aproape orașul si poveștile acestuia de oamenii care-l îndrăgesc. Publicul țintă este format din adulții si copiii prahoveni. Credem că o mai bună cunoaștere a orașului si istoriei acestuia, înseamnă o mai mare implicare în proiectele din comunitate și un mai mare spirit civic.

Target – 11.000 lei0

Nume aplicant: Echipa Goicea

Perioada de implementare: iulie 2019 – august 2019

Descriere: Fratii Goicea sunt sportivi de performanta legitimati la ACS Karate Ploiesti,club afiliat la Federatia Romana de Karate.

Suntem practicanti de karate shotokan din 2010 cu rezultate notabile la toate competitiile nationale .Facem acest demers pentru a trece la alt nivel,respectiv competitii internationale ,unde avem nevoie si de sustinerea voastra .
La acest moment suntem in cautare de sponsori si sustinatori ,pentru a ne imbunatatii performantele sportive si a demonstra ca, si in acest sport, romanii pot reusi.
Momentan ne pregatim pentru urmatoarea competitie la care suntem calificati ,respectiv YOUTH LEAGUE UMAG-CROATIA pentru care apelam la ajutorul vostru.
Target – 4.500 lei0